Comerțul online global, cu o creștere estimată de 8,8% în 2024, rămâne un factor important pentru creșterea volumului de livrări, în timp ce volumul transporturilor B2B se recuperează treptat. În ciuda incertitudinilor economice globale, compania își extinde capacitatea aviatică și extinde rețeaua de sortare și livrare a coletelor.

„DHL Express își menține angajamentul de a fi partenerul de încredere în timpul sezonului aglomerat de la sfârșitul anului, care este adesea cel mai important din punct de vedere comercial și cel mai dificil din punct de vedere operațional pentru mulți dintre clienții noștri”, a declarat John Pearson, CEO DHL Express.

„Rețeaua noastră internațională flexibilă, alături de serviciile de calitate și accesibilitatea dată de capacitatea de transport, permit afacerilor să răspundă în timp real la schimbările cerute de consumatori, iar instrumentele digitale îi ajută să îmbunătățească experiența clienților și să optimizeze preluările și livrările de tip last-mile.”, adaugă acesta.

Investiții în capacitatea aviatică și aeronave mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil

Investiția DHL în capacitatea aviatică în ultimul trimestru din 2024 include introducerea unor aeronave mari și medii, precum și zboruri suplimentare cu aeronave deja existente, în special pe rutele intercontinentale. Compania se așteaptă la o creștere semnificativă a volumelor, în special pe rutele din China către restul lumii, în sezonul de vârf care urmează.

DHL investește în opt noi aeronave cargo de tip Boeing 777, pe rutele trans-Pacific și intercontinentale între Asia și Europa, mărind capacitatea pe aceste rute cheie și continuând tranziția către transporturi cu emisii mai scăzute, prin utilizarea unor aeronave mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. De asemenea, compania a investit în creșterea capacității de manipulare și sortare din sediile operaționale din orașe precum Copenhaga, Köln, Paris, Atlanta, Bruxelles și East Midlands (Marea Britanie), pentru a permite orare de zbor mai flexibile și redirecționarea coletelor în caz de cerere mare sau probleme în lanțul de aprovizionare.


Pe lângă o recuperare treptată a volumelor de transport B2B, DHL Express se așteaptă ca segmentul de comerț electronic să rămână un factor esențial în creșterea volumelor pe rutele intercontinentale între Asia Pacific, Europa și Americi. Deși cifrele s-au reașezat la nivelurile prevăzute înainte de pandemie, vânzările globale de comerț electronic sunt așteptate să crească cu 8,8% în 2024 și să continue să reprezinte o parte din ce în ce mai mare din vânzările totale din retail. Comerțul online continuă să fie un sector vital și în plină dezvoltare al economiei globale. Provocările actuale, cum ar fi tensiunile geopolitice și barierele comerciale, au dus la necesitatea reorganizării lanțurilor de aprovizionare, dar nu au încetinit dinamismul acestui sector.