Compania consideră că are o infrastructură națională solidă, acoperire în fiecare colț al țării și servicii diversificate – de la logistică și curierat, la IT, digitalizare, soluții imobiliare, activități de trezorerie și încasări/recuperări de taxe și impozite.

Aceasta adaugă că a este potrivită pentru a prelua această componentă de interacțiune cu publicul a altor instituții pentru că și-a demonstrat performanța înregistrând în 2024 cel mai mare profit din istoria companiei: peste 70 de milioane lei în 2024, o creștere cu 400% față de 2023.

Printre argumente, reprezentanții Poștei Române vorbesc și despre „disciplină bugetară”, menționând că în cazul lor nu este vorba de „sporuri speciale, risipă sau compromisuri”.

Suntem pregătiți să preluăm din presiunea de pe umerii instituțiilor statului

Poșta Română consideră că a trecut printr-o transformare majoră și că este pregătită să preia din presiunea de pe umerii instituțiilor statului.

„Vreți să reduceți cheltuielile? Externalizați către o companie responsabilă! Prin ghișeul universal, Poșta Română își propune să întărească parteneriatul cu statul român oferind servicii mai aproape de cetățeni, mai eficiente și cu respect pentru banul public. Suntem gata să livrăm. Parteneriatul începe acum”, își încheie Poșta Română îndemnul către companiile statului de a-și externaliza o parte dintre interacțiunea cu cetățenii.

În programul de guvernare al Guvernului Bolojan se vorbeste ideea unui „Ghișeu Universal”, care preupune interconectarea sistemelor informatice ale tuturor instituțiilor cu sistemele Poștei, pentru a furniza orice serviciu cetățenilor, la orice oficiu poștal.