Poate suna simplu, dar definirea scopului pe care-l are proiectul este un pas care poate fi neglijat de multe ori sau realizat superficial.

„Trebuie să avem un scop al proiectului, iar una dintre cele mai importante părți este parte de «discovery». Dacă partea aceea nu este făcută cum trebuie, nu vom ști niciodată unde trebuie să ajungem cu proiectul și nici care sunt pașii pe care trebuie să-i facem pentru a-l finaliza. La noi ajung multe proiecte care au început fără să aibă un scop clar definit. Mulți spun «suntem la 80% din proiect, mai avem puțin și îl terminăm», însă de cele mai multe ori, de fapt, ei nu știu clar în ce stadiu se află proiectul, poate să fie la 20% sau la 50%. De multe ori poate fi mult mai jos decât cred inițial aceste companii”, explică Cătălin Bordei, Managing Partner Innobyte.

„Pare că toată lumea are un AI care face ceva”

Odată cu lansarea ChatGPT, discuțiile despre Inteligența Artificială s-au întețit, iar această tehnologie a fost deseori folosită doar în scop de PR de diverse companii. În acest context, e posibil ca unele businessuri să pice în mirajul revoluției aduse de Inteligența Artificială și să implementeze soluții care nu aduc un beneficiu real.

About