„Pentru noi, dincolo de ce se întâmplă la nivelul pieței, din unghiul nostru, share-ul livrărilor din totalul numărului de colete care tranzitează rețeaua e undeva 53-54% în out of home delivery. Și un alt unghi care ne confirmă faptul că piața e tot mai interesată de aceste soluții este numărul mare de puncte fixe de livrare instalate în ultimul an, la nivelul celor mai mari jucători din piață. În ceea ce privește investițiile, noi, anul acesta, avem un buget de aproximativ 150 de milioane de lei și ne propunem ca până la finalul lunii martie 2025 să ajungem la 8.400-8.500 de puncte fixe de livrare, în toate cele trei țări în care activăm. Ne dorim și un mix de easybox-uri cu PUDO-uri (puncte fixe de livrare, un serviciu pe care l-am lansat recent, în urmă cu câteva săptămâni și în România, după celelalte țări)”, a declarat George Iordache.

Anul acesta, Sameday și-a consolidat poziția pe piața din Ungaria, prin achiziția Pactic, o platformă multi-brand care oferă servicii pentru e-taileri și IMM-uri active în comerțul online. Tranzacția este a doua de acest tip, după achiziția Sprinter, tot o companie maghiară de curierat cu o prezenţă de peste 25 de ani pe piaţa din țara vecină cu România.

„Achiziția companiei Pactic ne va ajuta să creștem și mai mult rețeaua out of home prin cele câteva sute de pick-up drop of point-uri pe care deja le operează (...) În Ungaria suntem la 1.100 de easyboxuri instalate și 100 PUDO-uri și urmează să mai instalăm până la final de an. Noi vedem o dublare a volumelor de la an la an, adică dacă în perioada ianuarie-august 2023 am avut undeva la 1 mil. colete care s-au plimbat pe rutele România-Bulgaria, România-Ungaria și invers, azi suntem undeva la 2 mil. și probabil că o să mai crească pentru că urmează sezonul de vârf”, a mai completat liderul de la Sameday.

About